Κάτσε στο Pagkaki να πάρεις μια ανάσα

Καθόμαστε χαλαρά και τα λέμε για τεχνολογία, πληροφορική, video games και κινηματογράφο.

Thelio Hardware - το Open Source hardware από την System76

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Η εταιρεία System76 παρουσιάζει μία σειρά από desktop και laptop για τον πληροφορικάριο, για τον developer και τον hardware enthusiast. 

Την συγκεκριμένη εταιρεία την έμαθα από την διανομή Linux που κυκλοφορεί, το Pop!_OS, μία διανομή φτιαγμένη για developers κυρίως. Τη διανομή τη χρησιμοποίησα για αρκετό καιρό, αλλά δυστυχώς το δικό μου hardware ήθελε κάτι πιο ελαφρύ, δυστυχώς. Η διανομή είναι πολύ καλή και με τελευταία updates γρήγορα.

Πρόσφατα λοιπόν διάβασα για τη σειρά Thelio και να πω την αλήθεια μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα από πλευράς hardware, χωρίς να είναι και πολύ ακριβή. Το εντυπωσιακό είναι ότι έχουν προβλέψει και παραδίσουν ακόμα και στη χώρα μας, κάτι σπάνιο σε πολλές αμερικάνικες εταιρείες. 

Τέλος πάντων, χωρίς να μακρυγορούμε, στην πιο απλή και μικρή έκδοση του desktop έχουμε 1100$ τιμή. Το κουτί και το Thelio IO είναι φτιαγμένα από την System76 και είναι Open Source. Το Thelio IO είναι το κομμάτι σύνδεσης της μητρικής με τις συσκευές ελέγχου της θερμοκρασίας και με τις συσκευές αποθήκευσης, δίνοντας δυνατότητες ελέγχου στον τελικό χρήστη για καλύτερη απόδοση.
Image


© 2020 Pagkaki.gr. All Rights Reserved.